Lauantai, pelipäivistä parhain. Tänään olen poiminut pitkävetokupongilta neljä matsia, joissa mielestäni kerroin on sen arvoinen, että niitä kannattaa pelata.
Yksi peli Saksasta (tv-peli) ja kolme Englannista. Tässä näitä:

Schalke 04 - Werder Bremen 2, 3,80
Schalke oli viime viikonloppunakin telkkarissa ja hävisi Hannoverille 1 - 0 tuhlaten noin sata varmaa maalipaikkaa. Nyt kotikentällä pitäisi pystyä parempaan. Vielä kun vastaantuleva Bremen ei ole niitä kovimpia vierasjoukkueita.
Schalke ei ole kuitenkaan isommin väläytellyt tällä kaudella ja tämän hetkinen sijoituskaan ei varmasti ole ihan sitä mitä kauden alussa odotettiin.
Viikolla Bielefeldille hävinnyt Werder Bremen on varmasti tuohtunut tappiostaan ja lähtee tähän matsiin näyttömielessä. Jos ei Schalken maalintekovarmuus ole viime viikonlopusta yhtään parantunut, niin Werder Bremen voi hyvinkin ottaa tästä matsista kolme pistettä. Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin, joten tasoerokaan ei ole ihan niin suuri mitä kertoimet ehkä väittävät. Sanoisin, että vähämaalinen matsi, mutta Bremen vie mahdollisen ylikertoimen turvin.

Blackburn - Aston Villa x, 3,20
Blackburn on pelannut tappioitta siitä lähtien kun sai managerikseen Sam Allardycen joulukuussa. Kotiottelutilastossa joukkue keikkuu toiseksi viimeisenä, mutta se on vaan seurausta huonosta alkukaudesta. Nimittäin jos katsotaan sarjataulukkoa kuuden viimeisen matsin osalta (= valmentajavaihdoksen jälkeen) onkin Blackburn yllättäen seitsemäntenä, maalierolla 10 - 4. No okei, Villa on samalla listalla kaksi pistettä edellä kolmantena, maalierolla 8 - 4. Mutta ero ei todellakaan ole niin suuri, että olisi aika edesvastuutonta lähteä vetämään tähän ainakaan varmaa kakkosta. Itse asiassa kakkosta ollenkaan.
Villalla on hyvä tappiottomien otteluiden putki alla. Mutta kaikella kunnioituksella Aston villaa kohtaan on sarjaohjelmakin ollut melkoisen suosiollinen sitä kohtaan. Ainakin tuon edellä mainitun putken aikana. Vastassa on ollut TODELLA kovista joukkueista ainoastaan Arsenal, jota vastaan ottelu päättyi tasan.
Aston Villa on kerännyt vieraspeleistään enemmän pisteitä kuin kotiotteluista. Vierassaldo 9-0-3 kertoo, että vierastasuri vielä puuttuu. Olisiko kauden kolmannellatoista kyläreissulla jo sen aika. Vakioon voisi vaikka varmistaa vielä ykkösellä, mutta pitkävetoon varma risti.

West Bromwich - Newcastle 1, 2,15
Newcastle on aina ollut yksi meikäläisen suosikkiseuroista, mutta tällä(kään) kaudella ei ole joukkueella mennyt kaikki ihan putkeen. Tällä hetkellä Newcastle on mukana putoamiskamppailussa, eikä hyvältä näytä. Lähes koko kauden jatkunut loukkaantumissuma, valmentajasekoilut, siirtohuhut ym. ovat sekoittaneet joukkueen pelin lähes täysin. Siirtohuhut saivat viime viikolle ikävästi konkreettisen kolauksen, kun toistakymmentä vuotta Newcastlen maalia vartioinut Shay Given siirtyi Manchester Cityyn. Menetys on putoamisvaarassa olevalle joukkueelle kova, sillä Given on liigan parhaita, ehkä jopa paras maalivahti. Mies piti monessa pelissä Newcastlea pystyssä.
WBA tappelee samoista sijoista kuin Newcastlekin. Mutta siinä missä Newcastle välillä hyytyy pelissään täysin, riittää West Bromwichilla yritystä ja vauhtia etenkin kotipeleissä. Niissä joukkue on suurimman osan pisteistään kerännytkin.
Viikolla WBA putosi FA-cupissa divarijoukkue Burnleylle Burnleyssä. Tulos ei sinänsä ollut yllätys, sillä Burnley on divarin kovimpia kotijoukkueita. WBA on varmasti cup-tappiosta motivoitunut tähän matsiin ja haluaa näyttää kotiyleisölleen että sen paikka on liigassa ensi kaudellakin. Siinä mielessä herkästi haavoivoittuva ja haavoittunut Newcastle on sopiva vastus. 

Wigan - Fulham 2, 3,60
Fulhamin saldo näyttää vielä pyöreätä nollaa vierasvoittojen kohdalla. Käsittämätöntä sinänsä, sillä kotiottelutilastoissa se taistelee kärkisijoista. Siinä mielessä on lähes järjenvastaista, ettei se ole vielä voittanut ensimmäistäkään vierasmatsia. Toki Roy Hodgsonin luomalla "vieraissa tasapeli"-taktiikalla on jotain tekemistä asian kanssa. Voiko Fulhamin vieraspeleistä paljon muuta odottaakaan kuin ristiä. Boring boring Fulham.
Siitä huolimatta lähden tänään hakemaan Fulhamin viersvoittoa. Vähän, tuskin ollenkaan, maalaavaa Wigania vastaan se voisi hyvinkin olla mahdollista. Jos kävisi vaikkapa niin, että Fulham tekisi, vaikka vahingossa, sen ensimmäisen maalin ja sitten vaan puolustelisi loppumatsin. Senhän se osaa.
Wiganin Ottelut ovat viime aikoina olleet hyvin vähämaalisia ja tasapelialttiita. Esimerkiksi  viimeiset ottelut Aston Villaa (0-0) ja Liverpoolia (1-1) vastaan kertovat siitä omaa kieltään. Jotain tuollaista tulosta on tänäänkin odotettavissa.
Veikkan, että Fulham ottaa kauden ensimmäisen vierasvoittonsa numeroin 0 - 1.