Tästä se lähtee: suurten rahojen metsästys. Epäileväinen saa olla ken haluaa, mutta minulla on luja, joskin ajoittain horjuva usko omaan pärjäämiseen tässä lajissa. Tappioputkista ei saa lannistua. Ne kuuluvat asiaan. Pitkässä juoksussa pitkävedossa ne kyvyt vasta mitataan.
Siihen luottaen ja tästä lähtien kirjaan tänne pelini ja myös seurantaa rahan kertymisestä. Tai sitten... No joo!

FA-cuppia tänään tarjolla. Everton - Liverpool tulee jopa telkkarista. Ainakin niillä, joilla näkyy Urheilukavan +kanava. Toivottavasti vaan matsi pelataan. Nimittäin eilen Englannissa lykättiin vino pino jalkapallo-otteluita lumimyräkän takia. Ainakin Lontoon seuduilla taisi olla lähes joka matsi peruttu. Saapa nähdä vieläkö myrskyt jatkuvat tänään ja ovatko kentät kunnossa. Peruutuksia saattaa tulla kyllä vielä tänäänkin.
Mutta siitä huolimatta pelejä kehiin:
...................................................................................................................

Nottingham - Derby 1, 2,15
Nottinghamin alkukausi oli täysi floppi. Sen johdosta joukkue keikkuu edelleen sarjataulukossa puolivälin alapuolella. Viime aikoina suunta on kuitenkin ollut aivan toinen. Jos alkukausi olisi sujunut kuten jatkokausi tuon ylitetyn laman jälkeen, taistelisi Nottingham melkeinpä suorasta noususta Premier-liigaan. Näin väitän.
Derby taas taitaa olla kutakuinkin omalla paikallaan sarjataulukossa. Heti Nottinghamin takana, mutta sen otteissa ei ole samanlaisia eteenpäin menon merkkejä kuin Nottinghamilla.
Näin ollen Nottinghamin kotikerroin on sen verran hyvä, että napataan siitä rahat pois.

...................................................................................................................

Everton - Liverpool 2, 2,25
Piti olla kova matsi sunnuntaina, kun Liverpool ja Chelsea kohtasivat. Vaan oliko? Ei ollut. Liverpool vei miten halusi ja Chelsea keskittyi vain lähinnä puolustamiseen. Hyökkäyksiinkin joukkue lähti sen verran hitaasti, että Liverpool varmasti sai puolustuksensa järjestettyä läpäisemättömäksi. 'poolin puolustus piti komeasti loppuun saakka, eikä ollut edes vaikea ilta. Sen verran huono Chelsea oli.
Liverpoolin hallinnasta huolimatta ottelu oli kuitenkin pitkään nollanolla, kunnes viimeisillä hetkillä Fernando Torres täräytti minuutin välein kaksi osumaa Chelsean verkkoon. 2 - 0 Livelle ja hyvä näin. Oikein meni.
Etukäteen ounastelin, että Liverpoolilla olisi jonkinlainen kriisi menossa, kun ManUkin vei ohi mennessään liigan kärkipaikan. Olin väärässä. Liverpool on kovassa vedossa.

Mutta kovassa vedossa on Evertonkin, vaikka viikonloppuna tuli turpiin Manchester Unitedilta. Sitä ennen tappiottomia otteluita oli seitsemän peräkkäin (4-3-0). Niissä mm. tasapelit Liverpoolia ja Chelseaa vastaan.

Liverpool ja Everton kohtasivat tammikuussa kaksi kertaa. Toisen kerran liigassa ja toisen FA-cupissa. Molemmat kohtaamiset päättyivät tasuriin 1 - 1. Vieläkö mahtaa tasapeliputki jatkua joukkueiden välillä. Epäilen, että ei.

Everton kärsii jonkin verran loukkaantuisista. Ainakin Ayegbeni Yakubu, Louis Saha ja James Vaughan ovat poissa.
Liverpool päässee otteluun parhaalla miehistöllään. Sillä samalla, millä se viikonloppuna pyöritteli Chelseaa.

Pari pientä kysymysmerkkiä Liverpoolin pelissä kuitenkin on:
Hyökkääjä Robbie Keane myytiin siirtoajan loppuvaiheilla takaisin Tottenhamiin, mistä mies 'pooliin tulikin viime kesänä. Outo siirto, jossa Liverpool jäi viitisen miljoonaa tappiolle. Juuri äsken kuulemani tieto vielä kertoo, että Keane saisi Tottenhamissa samantien kapteenin nauhan käteensä. Hmm...

Mutta Liverpoolille tuo siirto saattaa tarkoittaa osaltaan myös sitä, että Fernando Torres jäi tilanteeseen, jossa miehen ei ole paljon varaa loukkaantua. Torres on kauden loppua ajatellen ehkä joukkueensa tärkein pelaaja Steven Gerrardin ohella.
Niinpä onkin ehkä mahdollista, että Torresia tullaan jatkossa lepuuttamaan jossain matseissa. Liverpool on kuitenkin mukana vielä FA-cupin lisäksi Mestareiden liigassa. Ja sitten on vielä liigamatsit, joissa Liverpoolilla on vielä täydet mahdollisuudet jopa mestaruuteen saakka. Niin, että mitkähän voisi olla niitä pelejä, missä Torresia lepuutettaisiin? Siinäpä vasta pulma. Tänäänkö, ei kai?

Tämän matsin voittaja kohtaa seuraavassa vaiheessa Doncasterin tai Aston Villan helmikuun 15. päivä.
Tuntuma kertoo, että se olisi Liverpool.