Eilen osunneesta rististä innostuneena lätkäisen tämän päivän peleihinkin pari ristiä. Hyviä kohteita olisi tänään enemmänkin, mutta tyydyn tällä erää näihin viiteen. Lätkääkin on mukana, vaikka en niistä vedoista aina niin kauhean innostunut olekaan niiden vaikean arvioimisen takia. Muutenhan jääkiekko on hieno laji.

Stoke - Portsmouth x, 3,15
Käymme yhdessä ain, käymme aina rinnakkain... Voisivat laulaa Stoke ja Portsmouth kuorossa vertaillessaan omia pelejään. Molempien joukkueiden pelit ovat sujuneet suhteellisen samalla tavalla jo pitkän aikaa. Enimmäkseen on tullut turpiin, pari tasapeliä ja molemmilla vielä yksi voitto ihan viime peleistä, joissa molemmat voittivat Manchester Cityn kotonaan.
Stoke on hyytynyt hienosta alkukaudesta, eikä merkkejä paljon paremmasta ole. Paha menetys Stokelle tänään on se, että joukkueen sivurajaheittolinko Rory Delap on sivussa. Miehen viskaisuista maalialueellehan syntyy vaarallisia maalitilanteita lähes poikkeuksetta. Mitenkähän nyt meinaavat tilanteet rakentaa.
Portsmouthille viime viikonlopun voitto Manchester Citystä oli äärettömän tärkeä. Ehkä siinä oli myös helpotusta riippakiveksi osoittautuneen manageri Tony Adamsin lähdöstä.
Joukkue pelaa yhä edelleen ilman manageria. Miten se näkyy pelissä jää nähtäväksi. Stoken tasoista joukkuetta vastaan se saattaisi lähteä hakemaan jopa rohkeasti voittoa, mutta uskoisin kuitenkin, että vieraskentällä tasurikin olisi käypä saavutus Portsmouthin tilanteessa olevalle joukkueelle. Eiköhän liigassa säilyminen ole nyt se ehdoton päätavoite.
Risti tähän.

Middlesbrough - Wigan x, 3,10
Middlesbroughin tilastoista ei löydy marraskuun puolivälin jälkeen (13 peliä) kuin tappioita ja tasapelejä. Kysymys kuuluukin, että kumpi tulee tänään. Tosin Boro on muutamassa matsissa pelannut hyvin, mutta huono onni ja huono viimeistely ovat koituneet kohtaloksi.
Wigan on tehnyt viidessä viimeisessä matsissa vain yhden maalin. On helppo uskoa, että vaikeaa tulee olemaan tänäänkin sillä saralla. Wiganilla on alla kolme peräkkäistä tasuria ja eikös se sananlaskukin sano, että ei kolmea ilman neljättä.
0 - 0 tai korkeintaan 1 - 1.

Sevilla - Atletico Madrid 2, 3,80
Tästä vielä railakas ylkerroin lauantai-illan tv-jännäriksi. Ainakin meille, joilla Urheilukanavan +kanava näkyy.
Sen kummempia perusteluja tuolle kakkoselle en nyt tässä osaa heittää. Tämä peli kun voi periaatteessa päättyä ihan miten vaan. Joka tapauksessa tuo 3,80 on sen verran pelattava ylikerroin, että siihen on vaan pakko iskeä kiinni.

Pelicans - JYP 1, 2,35 / TPS - Kärpät 1, 2,40
Laitetaan kaupan päälle vielä pari lätkäpeliäkin. Nimittäin kovakuntoiset ja motivoituneet Pelicans ja TPS ovat lähes pakkovoittojen edesssä. Nelikosta Pelicans, TPS, Lukko, Ässät kaksi putoaa pois jatkopeleistä. Pelit käyvät vähiin, eikä tappioihin ole enää paljon varaa.
Jyppi hävisi eilen Raumalla Lukolle ja on matkustanut heti seuraavaksi päiväksi Lahteen. Väsy iskee.
Kärpätkään ei ole kummoisesti pelannut viime aikoina. Tepsi hoitaa.
Molemmissa peleissä vieläpä ylihyvä kotikerroin.

Pitkään mietin ottelua Manchester United - Blackburn otteluun kakkosta. Blackburnin kerroin kun on nimittäin niinkin kova kuin 16,00. No, jätin sen kuitenkin pelaamatta. Saa nähdä potuttaako illalla. Toivottavasti.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Päivitystä peleihin:

On se perskeles, että minäkään en osaa jättää noitä jääkiekkopelejä pelaamatta. Taas tuli turpaan niissä molemmissa. Pitäis jo pikkuhiljaa alkaa oppia. Pelicans ja TPS hävisivät, vaikka ihan muuta olin suunnitellut. No joo, peliähän tämä vaan on. Mutta silti vit...

Onneksi kuitenkin Englannissa ymmärretään asioiden päälle. Kahta peliä pelasin, molemmissa tasuri ja molemmat oikein. Hähää! Niiden myötä ainakin meni tämä kierros plussalle. Sitäpaitsi tuo Espanjan peli on vielä pelaamatta. Siitä päivitystä myöhemmin.

............................................................................................................................

Päivitystä seuraavana aamuna:

Tulipa valvottua yhteen jasitkeiltyä tuo Espanjan peli loppuun saakka. Ei se huono peli ollut, mutta lopputulos vaan ei miellytä. Sevilla sen voitti 1 - 0. No, ei voi mitään. Tämä kierros jäi kuitenkin hiemen plussalle noiden Englannin pelien ansiosta.Hyvä niin.