Nyt kun pitkän taiston jälkeen olen viimein päässyt plussalle, niin pistetään lauantain kunniaksi haisemaan. Tänään hieno päivä pitkävedossa ja pelattavaa olisi vaikka kuinka paljon, mutta pysytään nyt kuitenkin vain näissä kuudessa. Annetaan vaan se pikkusormi, niin että homma pysyy hanskassa edes jotenkuten.

Stuttgart - Hertha Berlin 1, 2,05
Viime viikonloppuna Hertha voitti kotonaan Leverkusenin tv-pelissä 1-0. Voitto on tietyti aina voitto, mutta Herthan peli ei silti kauheasti sytyttänyt. Voittomaalikin oli melkoinen onnenkantamoinen. Tänään onnea tarvitaankin sitten paljon enemmän. Stuttgart kun on monta astetta kovempi kotijoukkue kuin Leverkusen vieraissa.
Hertha on pelannut mainiosti, mutta on silti aika helposti haavoittuva. Kotiottelut kyllä kulkevat, mutta vieraissa on voittoja alkanut tulla yhä harvemmin.
Stuttgart otti viime viikonloppuna turpiinsa Bremeniltä 4-0. Sitä ennen alla oli kuitenkin yhdeksän tappiotonta ottelua, joten tulosta voitaneen (ehkä) pitää jonkinlaisena työtapaturmana. Varmaa on ainakin, että Stuttgartilta ei asennetta puutu tähän matsiin tuon nöyryytyksen jälkeen.

Blues - Pelicans 2, 3,70
Tämän vedon perustan omille silmilleni. Canal Plussan torstainen tv-ottelu näytti kuinka Blues voitti Lahdessa 3-4, mutta koko totuus ei ole tuossa tuloksessa. Ottelu oli tasainen ja ERITTÄIN viihdyttävä. Alussa Pelikaanit olivat hieman tahmassa, mutta loppua kohden vauhti kiihtyi kiihtymistään ja kolmannessa erässä näytti, että Blues ei enää pysy perässä. No joo, voittivat kuitenkin, mutta ottelu olisi kääntynyt toisinpäin jos Pelsut olisivat osanneet käyttää paikkansa paremmin hyödykseen. Vauhti tulee tänäänkin olemaan Pelicansin ase ja kunhan vielä saavat jatkuvasti parantaneen Arsi Piispasen riviinsä, niin voitto on meid..., siis Pelicansin. Vierasvoitoilla on menty tässä ottelusarjassa tähänkin asti, niin miksei sitten tänäänkin. Ylikerroin.

Lukko - Ässät x, 4,40
Lukko johtaa tätä playout otteluparia otteluvoitoin 2-0. Ja kas kummaa kahden ottelun yhteenlaskettu maalimääräkin on sama: 2-0 Lukolle. Kuulostaa melko nyhjäykseltä, mitä se kuulemma on ollutkin. No, jos sama suunta jatkuu, niin kannattaa vaan pokkana pistää rovot ristille. Niin teen minäkin.

Blackburn - West Ham x, 3,15
West Hamin maalihanat on ovat ehtyneet sitten tammikuun lopun. Liekö syynä Graig Bellamyn lähtö Manchester Cityyn. Sen jälkeen joukkue on tehnyt otteluissaan korkeintaan yhden maalin per matsi. Viikolla West Ham pelasi kuulemma koko kauden tylsimmän (kaikista peleistä) Valioliigamatsin West Bromwchin kanssa. Ottelu päättyi, yllätys yllätys, 0-0. Jotenkin on sellainen tuntuma, että West Hamin loppukausi sujuu Fulhamin viitoittamaa "vieraissa nollanolla-tietä".
Blackburn ei ole vastustajana sieltä pahimmasta päästä. Edes kotikentällään. Tasapelejä on tullut viime aikoina paljon ja aika moni niistä on ollut 0-0. Joukkueen mahdollisena voitonavaimena tähän matsiin näen ainoastaan Roque Santa Gruzin onnistumisen maalin teossa, mutta luulenpa, että Westis puolustaa miehen pimentoon.

Tottenham - Chelsea 1, 3,85
Tottenham on taas (vaihteeksi) pelannut kuten sen pitäisikin. Viimeisten kierrosten perusteella se on aivan kärkijoukkueiden vauhdissa. Valitettavasti vain huomattavasti liian myöhään. Täysin mahdollinen ykkönen, kun Chelseakaan ei ole viime aikoina mahdottoman ylivertaisesti pelannut. Niukkoja voittoja osin huomattavasti alempana pelaavia joukkueitakin vastaan. Taitaa olla mieli jo Champions Liigassa, vaikka Englannissakin olisi vielä jonkinlaiset mahdollisuudet mestaruuteen.

Newcastle - Arsenal x, 3,40
Arsenalin vieraspelit ovat aina arvoitus. Usein Arsua vastaan pelaaminen antaa niissä hyviä kertoimia, jotka aina välillä osuvatkin. Tähän koitetaan kuitenkin ristiä. Vaikka Newcastle kotikentällään pelaakin, uskon heidän silti olevan tyytyväisiä tässä pelissä tasuriinkin.
Arsenalilla on viimeisissä peleissä monta peliä ns. "heikompia" joukkueita vastaan. Takana onkin 15 tappiotonta ottelua, mutta noista Viidestätoista ottelusta kahdeksan on tasapelejä. Se on paljon. Lontoon jättiläinen ei vakuuta ja sen voittoon en ainakaan usko. Boring Boring Arsenal!

Ps. Tämän päivän lätkäpeleihin ei kannata ykkösiä pelata ollenkaan. Kertoimet ovat sitä luokkaa, että eivät ole riskin arvoisia. Toisin sanoen liian pieniä. Poikkeuksena ehkä Jokerien 2,20, mutta muihin ei kiitos.

...........................................................................................................................

Nyt on putki päällä: Stuttgart voitti, Blackburn-West Ham päättyi tasan ja Tottenham voitti Chelsean
Yhteenlaskettu kerroin 9,05.


Väärin menivät Lukko-Ässät (1), Blues-Pelicans (x) ja Newcastle-Arsenal (2). Pelsut kyllä voitti omansa, mutta voittivat vasta jatkoerässä, niin että sitä ei lasketa. Mutta iso YES! silti.
Ja saldo sen kun kaunistuu.

P: 46 / V: 52,20 / S: +6,20