Tähän on tultu. Neljä joukkuetta jäljellä ja tunnelma tiivistyy. Huipputasainen SM-liiga saa varmasti arvoisensa lopun, kun neljä enemmäm tai vähemmän yllätyksellistä playoff joukkuetta mittelee paremmuudestaan. Toivottavasti kovaa, mutta reilun pelin hengessä.
Näissä peleissä jotkut asiat saavat huomattavasti suuremmat mittasuhteet, kuin ne saisivat normaalin runkosarjan aikana. Esimerkiksi Pelicansin Kari Sihvosen typerä maalivahtitaklaus ja siitä seurannut Bluesin "taktikointi" (?) jolla Sihvonen saatiin ulos ratkaisevasta seitsemännestä pelistä. Jypin valmentajan Risto Dufvan ylimieliset ja hieman typerätkin kommentit voitetun välieräsarjan jälkeen TPS:a vastaan ovat herättäneet kummastusta. TPS-kannattajien viheltely ja buuaus aina kun Jypin Jarkko Immonen koski kiekkoon.
Onhan näitä ja lisää tulee tässäkin ottelusarjassa.

Mutta niihin peleihin:

Blues - Kärpät 2, 2,90
En usko, että Bluesin juoksu kestää tämän ottelusarjan voittoon. Pelicans ottelusarjasta on kaksi päivää, kun Kärpät ovat saaneet levätä lauantaista lähtien. Se ei ehkä vielä tunnu tässä vaiheessa, mutta pitkässä juoksussa Blues putoaa. Niin kävi Pelsuillekin, joka pelasi 10 playoff-ottelua 17:ssä päivässä. Ensimmäiset kolme olivat Ilvestä vastaan säälipleijareissa.
Blues on nyt samassa tilanteessa. Pelicans romahti kuudennessa Blues-matsissa ja seitsemäs oli enää kosmetiikkaa.Jos Blues olisi saanut levätä hieman pidempään saattaisin arvioida tämän ottelun uudestaan.
  

JYP - Kalpa 2, 3,05
Ylikerroin, mutta ihan mahdollinen sellainen. Jyppi on suosikki tähän matsiin, mutta Kalpan tasaisuus on läpi kauden on huomioitava. Sillä se voi kääntää tämänkin ottelusarjan itselleen.
Kalpa on joukkue, joka (ehkä) kaatuu yhden miehen mukana, eli Kapasen. Tuo ei ole kuitenkaan ihan koko totuus, sillä ratkaisijoita löytyy kyllä muistakin, esim Sahlstedt, Hartikainen.
Sanoisin, että Kalpa lähtee tähän matsiin lähempää maan pintaa kuin leijuva Jyp. Tai ainakin leijuva, ylimielinen Risto Dufva uusine pokineen. Nöyrä asenne ja voitto Kuopioon.

...............................................................................................................................

Ei voittoja tällä kertaa. Teeveestä katsottuna Kalpa ei antanut juurikaan viitteitä, että sitä kannattaisi pelata jatkossakaan. Kalpan peli ei vaikuttanut playoff-kiekolta. Katsotaan nyt ainakin seuraava peli ja mietitään sitten uudestaan.

Kärpät tuli sentään kolmannessa erässä tasoihin, mutta ei sen pidemmälle. Edelleen olen kuitenkin sitä mieltä, että Kärpät tämän sarjan vie. Sitä tulen pelaamaan, jos kertoimet ovat suotuisia.

P: 52, V:56,40 , S: +4,40