Hertha berlin- Leverkusen 1, 2,20
Sarjakärjelle on lätkäisty ihan pelattava kerroin. Kylään tuleva Leverkusen on kyllä liigan kovin vierasjoukkue, mutta viime aikoina sen pelit ovat alkaneet ailahdella melkoisesti. Viimeiset kolme peliä ovat menneet voitoitta. Viimeiseen kymmeneen matsiinkin mahtuu vain kolme voittoa. Leverkusen on kuitenkin joukkue, joka saattaa yhtäkkiä alkaa taas voittamaan. Joukkueella on potentiaalia nykytilaa parempaan. Nyt on vaan hiljaisempi kausi. Ehkä.
Herthan tämänhetkinen sarjasijoitus on jonkinlainen yllätys. Toki täysin ansaittu, mutta riittääkö juoksu sarjan loppuun saakka. Toivottavasti ainakin mahdollisimman pitkälle, sillä yllätyksethän ovat urheilun suola.
Saksan liiga on siitä hieno liiga, että siellä lähes joka vuosi kärkikamppailu on tiukkaa ja usein ratkaisut tulevat aivan viime kierroksilla. Näin tulee tänäkin vuonna käymään. Tällä hetkellä potentiaalisia mestaruuden tavoittelijoita on noin viisi kappaletta.
Kuntokäyrien perusteella tähän matsiin ykköstä. Jos matsi pelattaisiin Leverkusenissa pelaisin myös ykköstä. Eli ei kannata väheksyä tämän päivän vierasjoukkuettakaan.

Bolton - Fulham 1, 1,95
Alkaako Fulhamin vierastasapeliputki pikku hiljaa tulla tiensä päähän. Jo on aikakin. Oman aikansa oli hauska seurata, kun Fulhamin vieraspeleissä tulos oli aina 0-0. Mutta rajansa kaikella, nyt se on alkanut tympiä ja antipatia joukkuetta kohtaan on juuri tuon takia kasvanut. Jos joukkue ei edes yritä voittaa, ei se ansaitse kannustustakaan.
Bolton/Jässi ovat hyvässä vedossa. Kolme peräkkäistä kotivoittoa vaatiii neljättä seurakseen. Tänään se tulee, jollei Hodgson ota taas kilpikonnapuolustusta käyttöön. Toisaalta Bolton on sen verran liukas joukkue, että sillä on lääkkeet sen kilven puhkaisuun.

Kalpa - HPK 2, 2,65
HPK:n yhdentoista tappiottoman ottelun (varsinaisella peliajalla) loppui eilen nolosti ja vieläpä pleijareissa. Joukkue oli kuitenkin runkosarjan lopun niin kovassa kunnossa, että pidetään tuota tappiota työtapaturmana.
Kaikki kunnia Kalpalle, mutta nyt on henkinen selkäranka koetuksella. Kotiyleisö vaatii voittoa, mutta miten on sen  kotikammon kanssa. Ensimmäiset pleijarit Kuopiossa ties kuinka moneen vuoteen. Varmasti on kotijoukkueella jonkin verran tutinaa puntissa.
Onneksi Kalpalla on kokeneita kaiken nähneitä pelimiehiä, jotka eivät varmasti mene puihin kovissakaan peleissä. Sanoisin kuitenkin, että tämän pelistä tulee fyysinen vääntö ja siinä Kalpa jää kakkoseksi.
Hyvä Kalpa, mutta voitto menee tänään Hämeenlinnaan.

Enemmänkinkin englantilaisia oli tarkoitus pelata tänään, mutta nuo pelaamisen arvoiset Valioliigapelit ovat niin ympäripyöreitä, että en saa niistä minkäänlaista otetta. Jätän ne siis suosiolla pelaamatta, ettei mene lottoamiseksi. Yritän kuitenkin aina perustaa pelini jonkinlaiseen faktaan tai edes vahvaan tuntumaan. Nyt niistä ei syntynyt minkäänlaista visiota. Toisaalta ne olisi voinut lyödä suoraan ristiksi ja sitten vaan toivoa, mutta antaa olla.
Onhan sitä jo näissä kolmessakin pelissä jännitystä laajalta rintamalta.

.......................................................................................................................

Ei huonosti ollenkaan. Kaksi kolmesta oikein ja se väärin mennytkin oli se pienikertoimisin. Eli Hertha Berlin voitti 1-0 (2,20), Bolton hävisi 1-3 ja HPK voitti 1-3 (2,65). Näin tänään. 

P: 37 / V: 35,85 / S: -1,15