Venäjä - Ruotsi 1, 2,10
Yleensä en kauheasti jääkiekkovedoista perusta niiden arvaamattomuuden takia. Tässä pelissä huomio kiinnittyi kuitenkin Venäjän kertoimeen, joka voisi olla vaikkapa pelaamisen arvoinen.
Tosin kertoimen arvoa ehkä hieman latistaa se, että tämä ko. matsi pelataan ruotsalaisten kotikentällä. Eli vaikka Venäjä onkin merkattu kotijoukkueeksi, on se kuitenkin oikeastaan vierasjoukkue. 

Venäjä on viime vuosina hallinnut Euro Hockey Touria. Viimeisestä neljästä Tourista se on voittanut kolme. Sen yhden vei Ruotsi toissa vuonna. Viime vuonna Ruotsi jäi neljänneksi. Se ei kuitenkaan sinänsä merkkaa paljoakaan, koska näissä turnauksissa joukkueiden kokoonpanot saattavat muuttua vuosittain aika radikaalistikin.
Siitä huolimatta Venäjä on ollut Ruotsille paha pala viime aikojen maaotteluissa. Se on voittanut viimeiset seitsemän maiden välistä kohtaamista. Viime vuonna Ruotsin turnauksessa matsi päättyi Venäjälle niukasti 3 - 4.

Venäjän joukkue on jonkin verran uusiutunut Moskovan turnauksesta. Enemmistö pelaajista tulee kuitenkin tutuista joukkueista ZSKA, Moskovan Dynamo ja UFA. Mukana on toisilleen tuttuja miehiä, niin että niistä saadaan kerättyä tarvittaessa kokonaisia ketjuja. Tätä nykyä Venäjän liiga on niin kova liiga, että mistään pilipali-ketjuista ei varmasti ole kysymys.

Näissä Euro Hockey matseissa joukkueet pelaavat usein vierasturneet sekalaisilla kokeilumiehistöillä, mutta kotiturnauksissa ei ole varaa kokeiluihin. Niissä pitää olla kotiyleisölle näyttöä. Ruotsissa puhuttiin pitkään jopa Foppa Forsbergin osallistumisesta, mutta näyttää siltä, että mies ei jostain syystä geimeihin osallistu. Sääli, sillä se olisi kääntänyt kelkkaa ehkä jonkin verran Ruotsin puolelle.
Nyt Ruotsin joukkue on jonkinlainen sekoitus uutta ja vanhaa. Joukkue on kasattu Ruotsin, Sveitsin ja Venäjän liigassa pelaavista ruotsalaisista.
Mielestäni joukkue vaikutti paperilla jotenkin sekalaiselta sakilta, vaikka en mikään jääkiekko-asiantuntija olekaan.

Uskon tässä pelissä Venäjän voittoon. Joukkue on ollut viime aikoina niin vahvassa myötätuulessa, ettei sitä pysty pysäyttämään mikään. Pitkäaikainen lätkä-lama on nyt Venäjällä takana. Ainakin toistaiseksi tai niin kauan kun paikallinen KHL-liiga on jaloillaan.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ps. En tiedä kuvittelenko, vai laskiko Veikkaus äsken Venäjän kerrointa yhden kymmenyksen. Jos näin on, niin sitä suuremmalla syyllä Venäjää lapulle.

Pss. Ai niin. On siellä toinenkin lätkämatsi tänään: Tsekki - Suomi. Se pelataan Prahassa. Siihen en uskalla rahojani tuhlata, koska Suomen ja Tsekin matsit voivat päättyä ihan miten tahansa. Niistä puuttuu se jokin outo logiikka, tai sitten niissä on juuri sellainen.
Mutta jos pelaisin, niin pelaisin ehkä ristiä. Siinä kun on paras kerroin ja kun kaksi edellistä kohtaamistakin on päättynyt tasapaeliin. Ei kahta ilman kolmatta. Eksni!